Hvordan får man pænere og mere lige tænder?

Få lige tænder med Invisalign

Et pænt og rent smil med lige tænder er noget, de fleste gerne vil have. Men desværre er det ikke alle, som selv mener, at de er født med et drømmesmil. Det kan man dog gøre noget ved – også selvom man er voksen. Der findes nemlig en effektiv og skånsom behandlingsform, som tilmed er usynlig for andre. Invisalign hedder den behandling, som er blevet mere og mere populær de senere år. Det er nemlig en usynlig bøjle, som kun er til minimal gene i hverdagen, og hvor man nemt kan holde en god mundhygiejne. Det er ellers de udfordringer, som mange andre bøjler har givet folk i årenes løb. Men med Invisalign er det nu muligt at få tandregulering uden gener.

Flere tandklinikker i Danmark tilbyder behandling med invisalign. Vil du bliv klogere på, hvordan man man ved hjælp af den usynlige bøjle kan få pænere og mere lige tænder? Så læs med her under, hvor vi ser nærmere på både behandlingsformen Invisalign, men også grundlæggende god mundhygiejne. Grundlæggende mundhygiejne er nemlig vigtig for at få pæne tænder – uanset om man er i behandling med invislaign eller ej.

Sådan virker Invisalign

Invislaign er en bøjle, som er tilpasset den enkeltes tænder, og som man bærer i mellem 20 og 22 timer i døgnet. Hver uge skifter man til en ny bøjle som er korrigeret med omkring 0,2-0,3 i forhold til den forrige. På den måde foregår tandreguleringen nænsomt. Behandlingen tager typisk mellem 6 til 12 måneder.

Efter endt behandling kan mange opleve tilbagefald efter en tandregulering, men ved hjælp af en metaltråd kaldet retentionstråd, retentionsskinner eller ganebøjle kan tænderne holdes på plads. Retentionsskinner eller ganebøjle skal ikke anvendes hverdag med cirka en gang om ugen for at forebygge og modvirke et tilbagefald.

Husk den gode mundhygiejne

Et pænt smil indebærer også en god mundhygiejne. Bliver du behandlet med invislaign, er det vigtigt at huske tandbørstningen to gange om dagen og rengøre din invisalign-bøjle. Du skal også skylle munden og bøjlen efter et måltid.

En god mundhygiejne er naturligvis ikke forbeholdt personer, der er i behandling med invisalign. Alle mennesker skal passe på deres tænder for at forebygge plak, huller i tænderne, tandkødsbetændelse, paradentose og andre gener, der kan opstå i munden.

Alle bør følge disse to grundlæggende råd for god mundhygiejne

  • Børst tænder to gange om dagen i 2 minutter
  • Brug tandtråd