Har du hørt om Meabco – biotech-firma inden for kræftterapi

Mature scientist looking through a microscope in a laboratory.

Har du hørt om Meabco – en biotech-virksomhed i Danmark, der er stiftet i 2001.

Firmaet har et overordnet mål: at skabe banebrydende kræftbehandlinger, som har minimale bivirkninger, samt at udvikle radioterapi til folk, der har været udsat for strålinger eller kemiske stoffer –  produkterne hedder BP-C1 og BP-C2, og det er dem, der skal indfri målene.

BP-C1

BP-C1 er et eksempel på en fremtidig kræftterapi. Der er tale om et præparat, der har til formål at ændre på måden, kræftpatienter bliver behandlet i dag. Her er det en fordel, at Meabco har patent på alt inden for deres kræftforskning, ligesom firmaet er meget tæt på at komme ud på markedet med deres første produkt: BP-C1.

Produktet (dvs. præparatet er testet på over 300 kræftpatienter i 7 lande. Hermed er Meabco nået frem til klinisk konceptbevis. Problemet med mange af de gængse kræftbehandlinger, bruges i dag, er, at de udsætter kroppen for utallige bivirkninger, og det er altså her, Meabcos BP-C1 skiller sig ud ved kun at have minimale bivirkninger.

BP-C2

Meabcos andet præparat, BP-C2, er radiomitigation. Der er tale om et præparat, der kan hjælpe patienter som har været udsat for sygdomme skabt af farlige kemiske stoffer og/eller strålinger. Her har BP-C2 den store fordel, at produktet stabiliserer menneskets krop og øger kvaliteten af f.eks. blodceller og blodværdier. Dertil har Meabco også patent på hele denne teknologiplatform. I modsætning til BP-C1 er BP-C2 i højere grad i udviklingsfasen og kommer derfor på markedet senere end BP-C1.

Læs mere om Meabco

Andre artikler, som du måske kunne være interesseret i...