Hvilken ejerskifteforsikring er bedst for dig? Sådan finder du svar

Hvilken ejerskifteforsikring er bedst? Det er et spørgsmål, der ville være rart at kende svaret på. Desværre er det umuligt at komme med et entydigt svar. Ejerskifteforsikringer er nemlig ikke helt simple, og hvad der er det bedste valg for dig, er helt afhængigt af din person og situation. Heldigvis findes der en måde, hvormed du kan finde svar på spørgsmålet ”hvilken ejerskifteforsikring er bedst?”. Det er nemlig godt at have styr på, hvis du er en af dem, der kigger efter ny bolig. Inden man skriver under, bør man nemlig have tegnet en ejerskifteforsikring. Har man ikke en ejerskifteforsikring, er man nemlig ikke dækket ind mod skjulte skader. Og har man ikke valgt den bedste ejerskifteforsikring, risikerer man ikke at være så godt dækket, som man kunne være.

Hvorfor er det vigtigt at forsikre sig?

Når du køber bolig, kan du risikere, at der er skjulte skader på boligen. Det kan eksempelvis være manglende isolering, revner i mure, huller i taget eller lignende. Det er typisk skader, som ikke fremgår af tilstandsrapporten, men som ikke desto mindre spiller en rolle for beboelsen i huset. Disse skader er sælgers ansvar, indtil vedkommende sørger for en el- og tilstandsrapport samt tilbyder at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring. Hvis sælger gør dette, gør du som køber klogt i at tage imod tilbuddet. I dette øjeblik bliver det nemlig dit ansvar, og hvis du ikke tegner en ejerskifteforsikring, kan du risikere selv at skulle hæfte for udbedringen af skaderne. Da det ofte er dyrt at skulle udbedre sådanne skader på bygningen, kan det godt betale sig at tegne en ejerskifteforsikring forud for et boligkøb.

Stor forskel på forsikringer

Det er næsten i alle bolighandler, at en ejerskifteforsikring kommer på tale. Derfor er der også mange udbydere at vælge imellem, når man skal tegne en ejerskifteforsikring. Og hvad du vælger, kan i sidste ende blive afgørende for, om du er dækket eller ej. Selvom alle forsikringerne som udgangspunkt dækker efter den samme lov, er der nemlig store individuelle forskelle. Derfor kan det være svært at svare på spørgsmålet ”Hvilken ejerskifteforsikring er bedst?”. Det kompliceres ikke mindre af, at den dyreste ejerskifteforsikring ikke nødvendigvis dækker bedst. Hvis man gør sit forarbejde grundigt nok, kan man være heldig at finde en både billig og dækkende ejerskifteforsikring. Derfor er der desværre ikke noget simpelt eller nemt svar på spørgsmålet ”Hvilken ejerskifteforsikring er bedst?”.

Sådan finder du den bedste ejerskifteforsikring til dig

Så måske tænker du nu, hvordan ved jeg egentlig, hvilken ejerskifteforsikring, der er bedst? Det kan vi ikke give dig svaret på, fordi det også handler om, hvilken situation du befinder dig i. Nogle ejerskifteforsikringer målretter sig særligt forskellige boligtyper, eksempelvis ejerskifteforsikring til sommerhus, ejerlejlighed eller hus. Samtidig ændrer markedet for ejerskifteforsikringer sig hele tiden. Hvis du vil finde svaret på ”hvilken ejerskifteforsikring er bedst”, så handler det altså om at gøre dit forarbejde. Det gør du ved på helt gammeldags vis at undersøge markedet. Man kan på næsten alle udbyderes hjemmesider finde informationer om den enkelte ejerskifteforsikring, og det er også ganske nemt at indhente tilbud. Gør du det på flere udbydere, er det nemt at sammenligne og finde svaret på ”hvilken ejerskifteforsikring er bedst?”.

Udvidet forsikring vs. Basis modellen

Når du kigger på ejerskifteforsikringer, skal du også bestemme dig for, om du ønsker en udvidet ejerskifteforsikring. Hvor basis modellen kun dækker i 5 år, er du med den udvidede model sikret i intet mindre end 10 år. Samtidig dækker en udvidet ejerskifteforsikringer også skader på grunden, fx i form af forurening eller ulovlige kloakinstallationer. Hvis du vil være sikker på, at du er dækket ekstra godt ind, kan en udvidet ejerskifteforsikring altså også være det værd at se nærmere på.

Find ud af, hvilken ejerskifteforsikring, der er bedst

Det kan godt betale sig at kende svaret på spørgsmålet ”hvilken ejerskifteforsikring er bedst”. Det kan nemlig blive afgørende for, om din ejerskifteforsikring overhovedet dækker skjulte skader, hvis du finder dem. Da udbetalinger fra ejerskifteforsikringer sjældent ligger på under 50.000 kr., kan det godt betale sig at gøre dit forarbejde – også selvom det virker uoverskueligt. Kender du endnu ikke svaret på spørgsmålet ”hvilken ejerskifteforsikring er bedst”, bør du starte med at finde ud af det allerede nu.

Andre artikler, som du måske kunne være interesseret i...