Skal du købe nyt køkken? Hvad skal du have med i overvejelserne?

Et nyt køkken er en stor beslutning. Køkkenet er ikke længere et arbejdsrum men også et opholdssted for hele familien og vennerne. Det skal derfor være et rum med massere af plads, både til det sociale såvel som madlavningen. I dette indlæg kan du læse om, hvad et nyt køkken bør indeholde.

Et arbejdsrum eller et køkkenalrum?

De fleste i dagens Danmark har gjort deres køkken til et opholdssted for hele familie. Det er ikke længere blot et arbejdsrum. Dog er nogle som stadig gerne vil holde det sociale ude af rummet og derimod stadig bruge et nyt køkken, som et sted hvor madlavningen skal overstås. Alle har hver deres behov og ønsker. Hvis du er en dem som gerne ser at det sociale skal inkorporeres i et nyt køkken, så skal du med fordel indtænke siddemuligheder og eventuelt steder hvor børnene kan sidde og følge med, eller lave lektier. En køkken ø kan i dette sammenhæng være en stor succes.

I en travl hverdag hvor alt fra venner, familie, børn, arbejde og huslige gerninger skal gå op i en enhed, kan det være rart at slå nogle af aktiviteterne sammen. Derfor kan et samtalekøkken være en stor lettelse for mange. Her kan man tale med venner, familie og børn og dagens gerninger og small talke med sine gæster, mens stegen steges i oven og sovsen bobler på komfuret. Med kun 24 timer på døgnet kan der derfor nås mange flere ting med et køkken, hvor der er plads til det sociale.

Hvis køkkenet blot skal være et arbejdsrum, og du ikke er den største gourmet kok, så kan du med fordel få et praktisk køkken med god arbejdsplads, og herefter være sammen med familie, når maden er serveret.

Et nyt køkken skal være tidsløst

Et ny køkken skal være tidsløst i den forstand at et køkken ikke bare er en hurtig løsning. Et nyt køkken skal kunne holde i flere år, da det ikke er en specielt billig fornøjelse, når man vælger at bygge køkkenet om. Derfor skal man helst vælge tidsløse og holdbare materialer og farver som man stadig vil kunne holde ud at se på hver dag i de næste mange år.

Hvilke farver skal du vælge til et nyt køkken?

Farverne er specielt vigtige i dit nye køkken. Et nyt køkken skal helst være i farver som man først og fremmest ikke bliver træt af med tiden, men også farver som stadig er moderne om måske 10 år? Hvid, grå, sort og træfarvet er altid gode farver at gå fra. Hvis man gerne vil have et køkken som går efter årets trends kan du med fordel vælge trælåger med fyldninger. Her kan du male fyldningerne med en moderne farve. På den måde kan du hurtigt udskifte de farver som ikke længere er moderne eller som du ikke synes er pæne længere.

Den gyldne trekant

Den gyldne trekant er en metode hvorpå du sikre at dit køkken er harmonisk. Køkkenet skal først og fremmest udseendemæssigt være harmonisk, men også praktisk og det sørger den gyldne trekant for. Den gyldne trekant går ud på at du skal have en de 3 elementer, som er vask, køleskab og ovn, i hver sin ende af trekanten. Hvis du sætter en trekant op i dit køkken, skal elementerne derfor være i hvert sit hjørne. På den måde sikre du harmoni i køkkenet.

Vælg et nyt køkken som passer til boligen

Man kan have store drømme om hvordan det nye køkken skal se ud, dog kræver det også at det passer ind i din bolig. I et helt nyt og moderne hus, kan det godt se malplaceret ud med et landkøkken. Dog kan man godt placerer et moderne køkken i en gammel herskabslejlighed. Alt med måde. Det kræver dog at have et øje for detalje og sætte køkkenet sammen med ting som giver en rød tråd til resten af boligen. Et nyt køkken skal altså repræsenterer resten af boligens stil og smag. Det kan eksempelvis udtrykkes ved lampevalg, gulv, møbler eller køkken elementer. Der er mange muligheder for at skabe rød tråd, det kræver bare en smule kreativitet.

Hvor skal du købe dit ny køkken?

Der er mange steder du kan vælge at købe dit nye køkken henne. En god idé er at tale med en køkkenkonsulent. Du er måske ikke den helt store byggeekspert eller designer, så at tale med en som har forstand på området kan være en stor lettelse men også en god måde at få nye idéer og inspiration. Et godt sted at starte er hos Haus & Honey. Her har de mange års erfaring og går op i flotte resultater og god kundeservice. Med tysk kvalitet får du et skræddersyet køkken til en god pris. Hvis du skal have et nyt køkken kan du læse mere her!

Andre artikler, som du måske kunne være interesseret i...