Hvorfor er det vigtigt med en Co2 alarm i hjemmet og på arbejdspladsen?

En Co2 er alarm er vigtige de steder hvor der eksempelvis er mange mennesker et sted, eller i industrielle sammenhæng. I dette indlæg vil jeg beskrive hvorfor en Co2 alarm er særdeles vigtig, i mange tilfælde.

Hvad er Co2?

Co2 er det som vi mennesker og dyr udånder. Vi optager ilten, som kommer fra planter. Ved hjælp af fotosyntesen optager planterne Co2’en. Sådan cirkulerer ilt og Co2 rundt, og på den måde hjælper planter os med at få vejret, såvel som at Co2’en hjælper planterne med at holde dem i live. Co2 er ikke til at lugte, smage eller se.

Hvad gør for meget Co2 ved os?

Co2 er som udgangspunkt en ufarlig gas i de mængder vi omgives blandt i dag. Dog hvis koncentrationen af Co2 bliver for høj i lokalet kan det få fatale konsekvenser. Det er dog sjældent man ser at det går så galt som kulilteforgiftning. Men der er visse bivirkninger når man er i et lokale med for meget Co2.  Det som sker er nemlig at man først vil have svært ved at koncentrere sig. Derefter bliver man utilpas, bliver svimmel og får hovedpine.

Hvorfor skal du have en Co2 alarm?

Svimmelhed, hovedpine, dårlig koncentration. Dette er forhold man selvfølgelig ikke kan holde ud at være under men det er svært at sige, hvad som skyldes ubehaget, hvis ikke man har en Co2 alarm til at måle det. Co2 kan nemlig hverken lugtes, smages eller ses, så man kan kun finde ud af om koncentrationen af Co2 er for høj ved at have en Co2 alarm.

Hvornår opstår for meget Co2 i et lokale

Der opstår for meget Co2 i eksempelvis klasselokaler eller rum med mange mennesker i. Fordi at mennesker udånder Co2, og hvis man er i et lukket lokale med eksempelvis dårlig ventilation eller ingen eller få vinduer, så kan koncentrationen hurtigt blive intens, hvis man folk er samlet i lokalet. Det er også derfor man går meget op i på kontorer at have et godt udluftningssystem og gode ventilatorer.

Det kan også være på restauranter, kantiner eller bryghuse, hvor der dannes for meget Co2. Der kan specielt være en for høj Co2 koncentration ved de virksomheder som udleder Co2. Co2’en dannes der hvor afbrændingen af fossile brændstoffer eller andet organiske materiale sker. Hvis man arbejder sådanne steder kan man få kulilteforgiftning og i værste tilfælde dø. Derfor er en Co2 alarm vigtig sådanne steder. Specielt også i klasselokaler hvor man prøver at lære og koncentrerer sig, er det en fordel med en Co2 alarm. Man kan nemlig ikke lærer under forhold hvor Co2 koncentrationen er for høj.

Hvor skal du købe din Co2 alarm?

Der findes to typer af Co2 målere du kan vælge i mellem, alt efter hvor du skal bruge udstyret henne. En Co2 monitorer anvendes til indeklimamålinger i boliger, skoler og arbejdspladser. Co2 alarmer avendes mest til maskinrum, køle og fryserum, lagerrum og supermarkeder.

I et klasselokale hvis lugten indeholder 1000 ppm Co2, falder indlæringsevnen med 20%. Det er derfor ekstremt vigtigt specielt i klasselokalerne at have en Co2 måler, da hele årsagen til at eleverne er der, er for at lære. Ellers er det spildt arbejde. En Co2 alarm er derfor ekstremt vigtig. Hos Hammer Electronics kan du få forskellige Co2 alarmer og monitorer til forskellige formål. Hammer Electronics har et stort udvalg af alle slags målere og produkter, som kan hjælpe dig til at få et bedre indeklima. Du kan læse mere om Co2 alarmer fra Hammer Electronics her!

Andre artikler, som du måske kunne være interesseret i...