Den rigtige ejerskifteforsikring er vigtig, hvis du finder skjulte skader

Har du overvejet at købe ny bolig? Så er det vigtigt, at du husker at investere i en ejerskifteforsikring. Det kan nemlig få afgørende betydning, hvis du opdager skjulte skader på sin bolig efter selve handlen. Hvad enten der er tale om et sommerhus, en lejlighed eller et almindeligt hus, er det vigtigt, at man har en ejerskifteforsikring. Kun på den måde er man dækket ind, hvis man opdager skjulte skader på sin nye bolig senere hen. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvilken ejerskifteforsikring man køber. Der kan nemlig være store forskelle på, hvor godt de dækker, og hvor meget man får udbetalt, hvis uheldet er ude. Derfor kan det godt betale sig at undersøge markedet og tænke sig om, inden man tegner en ejerskifteforsikring. I sidste ende kan det nemlig være utroligt vigtigt, om din ejerskifteforsikring dækker godt eller ej.

Hvis sælger tilbyder det

En ejerskifteforsikring er et lidt specielt koncept. Man kan nemlig kun tegne en forsikring, hvis sælger tilbyder det. Som udgangspunkt er det sælgers ansvar, hvis der bliver fundet skjulte skader på boligen. Dette ansvar bliver dog fraskrevet, hvis sælger sørger for at få udarbejdet en el- og tilstandsrapport inden handlen. Derudover skal vedkommende også tilbyde den nye køber at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring på markedet. I dette øjeblik overgår ansvaret til den nye ejer af boligen. Man kan derfor kun tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger tilbyder det – men gør vedkommende det, er det også en rigtig god idé at gøre. Kun på den måde slipper man nemlig for ubehagelige overraskelser og dyre regninger senere hen.

Hvad er en ”skjult skade”?

Man siger ofte, at en ejerskifteforsikring dækker dig imod skjulte skader. Men måske tænker du, hvad er en skjult skade? Det ligger i ordet, at der noget, der ikke kan ses. Det er derfor en skade, som ikke umiddelbart kan ses på boligen. Derfor er det noget, man ofte først opdager senere hen. Selvom skaden er skjult, kan den dog sagtens have store konsekvenser for husets funktion. En skjult skade kan eksempelvis være huller i taget, revner i muren eller lignende. Her går en ejerskifteforsikring ind og dækker de udgifter, som en udbedring af skaden medfører. Dog er det meget forskelligt, hvordan forskellige forsikringsselskaber opfatter ordet ”skjult skade”. Der kan derfor være forskel på, hvor godt du er dækket ind, alt efter hvilken ejerskifteforsikring, du vælger at investere i.

Hvordan finder jeg frem til den bedste ejerskifteforsikring?

Med den bedste ejerskifteforsikring er du dækket godt ind mod skjulte skader, samtidig med, at du ikke betaler for meget. Mange tænker instinktivt, at man skal vælge den dyreste ejerskifteforsikring. Dog er det i dette tilfælde ikke helt sandt, at man får, at man betaler for. Den billigste forsikring kan sagtens være bedre dækkende end den dyreste. Når man skal finde den bedste ejerskifteforsikring, kræver det altså en god gammeldags analyse og sammenligning af markedets muligheder. Kun på den måde kan man finde frem til den bedste ejerskifteforsikring. Samtidig skal man være opmærksom på, at den bedste ejerskifteforsikring til hus muligvis ikke er den bedste til sommerhus eller lejlighed. Den ejerskifteforsikring, man vælger, er altså også afhængig af boligtypen.

Basisforsikring vs. En udvidet model

Når du skal tegne en ejerskifteforsikring, vil det gå op for dig, at der findes flere forskellige typer. Du kan nemlig vælge imellem en basis ejerskifteforsikring og en udvidet model. Basisforsikringen dækker dig i 5 år ud i fremtiden og sikrer dig mod skjulte skader på bygningen. I modsætning til dette dækker en udvidet ejerskifteforsikring i hele 10 år og udløser også erstatning, hvis der er skader eller forurening på grunden. Hvis du vil være helt sikker på, at du ikke kommer til at stå med en ubehageligt stor regning senere hen for en skade, du ikke har lavet på din bolig eller din grund, skal du altså vælge en udvidet ejerskifteforsikring. Her får du den bedst mulige dækning. En basis forsikring dækker knapt så godt, men vil derfor også være billigere. Det er derfor et godt valg for dig, der gerne vil have en mellemting – ikke en udvidet ejerskifteforsikring og heller ingen dækning overhovedet.

Undersøg markedet allerede i dag

Står du og overvejer at købe ny bolig? Så skal du gøre dig selv en tjeneste og investere i en ejerskifteforsikring. Kun på den måde er du sikret imod skjulte skader og de store regninger, det medfører. Erstatningerne i sager med ejerskifteforsikringer er sjældent mindre end 50.000 kr. Samtidig er det i intet mindre end hver 5. bolighandel, at ejerskifteforsikringen kommer i brug. Derfor gør du dig selv en stor tjeneste ved at tegne en ejerskifteforsikring, inden du køber ny bolig. Det kan i sidste ende komme til at tjene sig selv ind igen mange gange. Derfor kan du med fordel allerede i dag begynde at undersøge markedet, hvis du gerne vil købe ny bolig. Så er du sikker på, at du ender op med den bedste ejerskifteforsikring til netop din situation.

Andre artikler, som du måske kunne være interesseret i...