Hvad er en ejerskifteforsikring? Det er vigtigt at vide inden boligkøb

Hvad er en ejerskifteforsikring? Det er faktisk ikke mange, der kan svare tilfredsstillende på dette spørgsmål. Er du en af dem, der ikke kender svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring?”, så bør du læse med her. Især hvis du er en af dem, der overvejer at købe ny bolig. En ejerskifteforsikring er nemlig en vigtig ting at have øje for, når man køber en ny bolig. Ellers kan man ende med at stå med en grim og dyr regning senere hen. Derfor bør du læse med her og få svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring?”, hvis du ikke allerede kender det. Det kan i sidste ende spare dig for mange penge.

Hvad er skjulte skader?

Man kan ikke svare på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring?” uden også at komme ind på, hvad skjulte skader er. En ejerskifteforsikring går nemlig ind og dækker køber af ny bolig imod skjulte skader. Men hvad er en skjult skade overhovedet? Som det fremgår af udtrykket, er det en skade, der ikke kan ses med det blotte øje. Derfor er det også en skade, der ikke fremgår af tilstandsrapporten. Når man køber ny bolig, kan man derfor aldrig være sikker på, om man køber katten i sækken. Skjulte skader kan være sådan noget som huller i taget, revner i murene eller manglende isolering. Og kender man ikke svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring?”, så kan det ende med at blive utroligt dyrt, hvis man opdager skjulte skader på sin nye bolig.

En ejerskifteforsikring dækker skjulte skader

Med en ejerskifteforsikring er du dækket ind i det tilfælde, at du finder skjulte skader på din bolig. Kender du ikke svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring”, og har du derfor ikke købt en, så skal du selv hæfte for udbedringen af disse skader. Da det sjældent er billigt at udbedre skjulte skader, så kan det godt betale sig at blive klogere på, hvad en ejerskifteforsikring egentlig er. Hele konceptet omkring en ejerskifteforsikring kan nemlig blive lidt svært at blive klog på. Grunden til, at mange ikke kan svare tilfredsstillende på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring”, er ofte, at det ikke er så simpelt endda. Eksempelvis kan du kun tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger af huset tilbyder det.

Kun hvis sælger tilbyder

At kende svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring” bliver faktisk kun nødvendigt, hvis sælger af din nye bolig tilbyder det. Først og fremmest er de skjulte skader nemlig sælgers ansvar. Men hvis vedkommende får udarbejdet en el- og tilstandsrapport samt tilbyder at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring, overgår ansvaret til køber. Og hvis du er køber, er det i dette tilfælde godt at kende svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring”. Kun med en ejerskifteforsikring kan du nemlig forsikre dig mod de skjulte skader, som måske findes på boligen. Vær opmærksom på, at sælger altid kun er forpligtet til at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring på markedet. Hvis du vælger en dyrere ejerskifteforsikring, må du selv betale differencen.

Vælg den rigtige ejerskifteforsikring

Nu har vi fået svar på ”Hvad er en ejerskifteforsikring?”. Men så snart det spørgsmål er besvaret, opstår der et andet. Nemlig hvordan finder man den rigtige ejerskifteforsikring? Og det er heller ikke så nemt at svare på. For selvom alle ejerskifteforsikringer som udgangspunkt dækker efter samme lov, kan der være store individuelle forskelle. Du kan derfor ende med en ejerskifteforsikring, som slet ikke dækker de skjulte skader, du finder. Desværre hænger det ikke sådan sammen, at den dyreste forsikring dækker bedst. Derfor er der faktisk kun én måde at finde den helt rigtige ejerskifteforsikring, hvis du vil være sikker på at blive dækket godt ind uden at betale for meget.

Undersøg markedet og sammenlign mulighederne

Hvis du vil være sikker på, at du ender med den rigtige ejerskifteforsikring, skal du gøre dit forarbejde grundigt. Det består blandt andet i at gennemse de forskellige muligheder på markedet. På internettet kan man finde et stort udvalg af forskellige forsikringer, ligesom man kan blive klogere på deres dækninger. Derudover er det ofte nemt at indhente tilbud på den enkelte forsikring. Hvis du vil være sikker på den rigtige ejerskifteforsikring, så skal du altså indhente flere tilbud og sammenligne dem. Det kan virkes om et stort og uoverskueligt arbejde, men det er det værd. Den rigtige ejerskifteforsikring kan nemlig spare dig for mange penge, hvis I opdager skjulte skader på den nye bolig.

Nu kender du svaret på ”Hvad er en ejerskifteforsikring?”

Nu har vi fået svar på ”Hvad er en ejerskifteforsikring?”. Det samme gælder for, hvordan man finder den rigtige forsikring. Derfor er der ikke andet at gøre end at komme i gang med at undersøge og sammenligne. Det er noget, du vil takke dig selv for, den dag du skal købe ny bolig. Og er der nogen i din omgangskreds, der tænker i disse baner, kan du nu også give dem et brugbart svar på ”Hvad er en ejerskifteforsikring?”.

Andre artikler, som du måske kunne være interesseret i...