Hjælp til akne behandling? Prøv denne effektive metode!

Hvad er akne?

Akne er en almindelig hudlidelse, som rammer næsten alle unge tidligt i deres pubertet. Akne opstår når der forekommer betændelse i talgkirtlerne, som omgiver de fine hår både i ansigtet og overkroppen. Akne når som regel sit klimaks når man er mellem 17- og 19 år. Herefter vil betændelse stille og roligt aftage og oftest være helt væk når man er fyldt 25 år.

Få personer vil opleve at lide af akne indtil de er omkring 40 år, men dette er kun enkelte følsomme personer, som vil komme ud for dette. Det findes desværre ikke én akne behandling som virker på alle. Det er meget forskelligt, hvad som kan bekæmpe akne hos den individuelle.

Hvorfor får man akne?

Når unge går i puberteten øges kroppens produktion af det mandlige kønshormon, androgen, både hun piger og drenge. Androgenet forårsager at talgkirtlerne producere mere hudfedt end normalt. Som tidligere nævnt sidder disse talgkirtler i hovedet og på overkroppen.

Nogle er meget følsomme overfor androgen og disse personer er dem som bliver ramt af akne. Samtidig med at hudfedtet øges, så vil talgkirtlerne snævre ind, og hudfedtet kan derfor ikke komme ud igennem kirtlerne.  Mens hudfedtsproduktionen fortsætter, så vil talgkirtlerne fyldes op med fedt den ikke kan komme af med. Hudfedtet siver herefter ud i huden og der vil komme en øm bule. Hvis der er meget hudfedt som pludselig lagres i talgkirtlerne vil hudbakterien ”propionebacterium acnes”, også kaldet akne, opstå, da denne bakterie lever af hudfedt.

Som akne nedbryder fedtet, efterlader bakterien affaldsstoffer og fedtsyrer som yderligere irriterer talgkirtlen og her opstår den slemme betændelse. Dette er årsagen til at man får akne, og det kan ramme hvem som helst.

5 fejl mange begår ved akne behandling

  1. Mange med akne begår alle de samme fejl. Akne er svær at komme af med, og derfor skal man have tålmodig med sine behandling. Første fejl mange begår er at give op for hurtigt med deres akne-behandling fordi de ikke ser nogle resultater. Huden reagere altid meget langsomt på hudplejeprodukter. Man siger normalt at det vil tage 6-12 uger før man vil kunne se nogen som helst form for forbedring. Hav derfor tålmodighed med din akne behandling.
  2. Akne kan være en frustreret ting at døje med, og derfor prøver mange unge mennesker at bruge flere behandlinger på en gang. Dette er en stor fejl, da dette kan gøre huden endnu værre. Vær derfor tålmodig, og brug kun én produkt og én akne behandling af gangen.
  3. Når aknen har overtaget, og specielt i ansigtet hvor man er mest sart i forhold til sit udseende, begynder mane at rense og skrubbe huden. Hvis man skrubber huden hvor aknen er vil man desværre forværre aknen, da man ødelægger hudens beskyttende barriere og herved øger irritationen.
  4. Når man har akne får man lyst til at rense huden konstant. Dog er det vigtigt hverken at gøre det for ofte samt bruge de rigtige hudplejeprodukter. Du kan desværre ikke bare bruge hvad som helt på din hud, når først aknen er i udbrud. Dette skyldes at visse hudplejeprodukter har en tendens til at tilstoppe hudens porer og det forværre akne særdeles.
  5. Det kan virke fristende at klemme, kradse og presse på bumserne når du har akne. Det er dog det værste du kan gøre. Dette vil blot forlænge behandlingstiden og øge risikoen for ar-dannelse.

En effektiv akne behandling som virker

Akne behandling kan være mange forskellige ting. Det kan være kost, cremer eller medicin. Det afhænger den enkelte, hvad som virker. Det handler om ikke at optage for meget fedt, da det er den primære årsag til at akne opstår. En effektiv akne behandling er Silkpeel. Silkpeel er en ny metode inden for behandling af behandling af specifikke hudproblemer såsom akne. Silkpeel kombinerer en lokal eksfoliering med tilførsel af fugt. Maskinen har et diamanthoved som eksfolierer det øverste lag af huden i et lukket vakuumsystem hvor den samtidig tilfører et specielt valgt hudprodukt med en bestemt intensitet. Til akne behandling er denne metode ekstremt effektiv og viser gode resultater.

Andre artikler, som du måske kunne være interesseret i...